Seponering af paroxetin.

Forum Fora Trap ud eller ej? Seponering af paroxetin.

Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af 3 år, 1 måned siden.

Forfatter Indlæg
Forfatter Indlæg
september 30, 2015 at 3:53 pm #3531
amaliesk

Hej alle.

Jeg startede for 1,5 år siden med at tage antidepressiv medicin, nærmere bestemt paroxetin 30 mg. Jeg fik det, da jeg begyndte at opleve angst- og depressionssymptomer, som jeg havde meget svært ved at komme af med, selvom jeg fik psykologhjælp, (også kognitiv). Jeg forsøgte at stoppe i marts, da jeg havde det meget bedre og var sikker på at alt ville blive fint. Jeg startede med at knække pillen over, så det blev til 15 mg. Denne dosis og jeg et par uger og derefter stoppede jeg helt. Jeg fik det efter 4 dage SÅ dårligt. Kvalme, tristhed, følelse af “stød” i hovedet og meget andet. Tilmed blev jeg pludselig ekstremt følsom overfor lugte. Nå, dette stod på i 3 måneder og til sidst kunne jeg ikke holde det ud mere og gik tilbage på de 15 mg. Jeg føler at jeg som sådan har fået “løst” alt det der var svært og vil derfor så gerne stoppe på medicinen. Specielt fordi jeg sådan ønsker mig at blive gravid.
MEN, jeg kan ikke finde ud af om det er den rigtige beslutning? Jeg vil så nødig gå igennem det jeg oplevede sidst jeg stoppede. 15 mg. er jo ikke meget, men jeg vil så gerne slippe helt. Jeg kan bare mærke at min krop er blevet afhængig af medicinen.
Nogle råd eller erfaringer med denne slags overvejelser?

Mvh

september 30, 2015 at 3:55 pm #3541
amaliesk

Det skal lige tilføjes at alt ovenstående er sket i samråd med min læge :)

september 30, 2015 at 6:42 pm #3551
inger-hansen

Hej Amalie.
Jeg er selv i gang med udtrapning af noritren, og har trappet ud af andre præparater og det føles ikke som du beskriver, men jeg har nogle oplevelser fra mine egne forløb, der måske er de samme.
Jeg har haft fordel af at trappe meget meget langsomt ud. Dvs gå lidt ned i dosis og blive der i flere måneder, til jeg næsten har glemt jeg har fået en højere dosis, og så igen gå lidt længere ned i flere måneder. På den måde brugte jeg næsten et år på at trappe ud af 2 af de præparater jeg fik, og har nu brugt 9 måneder på at komme ned i en trediedel dosis noritren, og her skal jeg så blive et halvt år. Det er svært for tålmodigheden, vi vil jo så gerne være medicinfri, og det er så dejligt med færre bivirkninger, og det er så træls at tage på, ikke kunne mærke sin krop, og have et sådan lidt farveløst humør, men det virker for mig. Jeg når at glemme, at jeg er gået ned i dosis, holder op med at skælde mig selv ud for at være blevet afhængig af stoffet og slipper også lidt af angsten for at blive syg igen. Om det helt holder når jeg om et lille år skal holde helt op med medicinen,ved jeg ikke, men vi har da altid lov at håbe at tingene bare kører for os!
Held og lykke med det!

september 30, 2015 at 6:47 pm #3561
amaliesk

Tusind tak for svar, inger-hansen. Et rigtig godt råd, som jeg helt sikkert kan bruge. Sandsynligheden for at jeg fik det så dårligt sidst, var nok også at jeg gik så hurtigt fra 15 mg til ingenting. Så tålmodighed er klart vigtigt :)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.